Den italienske klassiker, frittata, er en tyk æggekage serveret med mange grøntsager. Du kan f.eks. spise en græsk salat af tomat, agurk, peberfrugt og rødløg til.
Tilberedningstid: 60 minutter.
Bagetid: 30 minutter.
Ikke fryseegnet.
1 pers.
Ingredienser:
- 2 æg
- 25 g feta – max. 40+
- lidt salt og peber
- 1 tsk. olie
Græsk salat:
- 150 g tomat
- 100 g agurk
- 50 g grøn peberfrugt
- 30 g rødløg
- 1 tsk olie
- ½ tsk æbleeddike
- oreganoblade
- salt og peber
Fremgangsmåde:
- Pisk æg med smuldret feta, salt (pas på, for osten salter også) og peber.
- Gør et stykke bagepapir, der passer til en lille ovnfast form, vådt under den kolde hane. Knug det, så det bliver blødt, og det overskydende vand forsvinder.
- Læg det tilrette i formen, så det passer ind i hjørnerne. Pensl bagepapiret med olie.
- Hæld æggemassen i formen og bag den i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter. Den skal føles fast, men stadig spændstig, når du mærker på den.
- Mens frittataen er i ovnen tilberedes den græske salat: Skyl og skær tomat, agurk og peberfrugt i mindre stykker.
- Pil løg og skær ligeledes det i enten små tern eller tynde skiver.
- Vend alt med olie og eddike, og smag til med salt, friskkværnet peber og oreganoblade.
Tips:
Du kan vælge ikke at blande fetaen i æggemassen, men derimod i salaten, som man normalt gør i en græsk salat.
De friske oreganoblade kan erstattes af ½ tsk. tørret oregano.
Kalorier: 330 kcal. Protein 18 g (22 %). Kulhydrat 9 g (13 %). Fedt 24 g (65 %). Kostfibre 4g.
Kilde: Vaegtkonsulenterne.dk
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]