Ovnbagt frittata med græsk salat

Ovnbagt frittata. DDV opskrift.

Den italienske klassiker, frittata, er en tyk æggekage serveret med mange grøntsager. Du kan f.eks. spise en græsk salat af tomat, agurk, peberfrugt og rødløg til.

Tilberedningstid: 60 minutter.
Bagetid: 30 minutter.
Ikke fryseegnet.

1 pers.

Ingredienser:
  • 2 æg
  • 25 g feta – max. 40+
  • lidt salt og peber
  • 1 tsk. olie
Græsk salat:
  • 150 g tomat
  • 100 g agurk
  • 50 g grøn peberfrugt
  • 30 g rødløg
  • 1 tsk olie
  • ½ tsk æbleeddike
  • oreganoblade
  • salt og peber
Fremgangsmåde:
  • Pisk æg med smuldret feta, salt (pas på, for osten salter også) og peber.
  • Gør et stykke bagepapir, der passer til en lille ovnfast form, vådt under den kolde hane. Knug det, så det bliver blødt, og det overskydende vand forsvinder.
  • Læg det tilrette i formen, så det passer ind i hjørnerne. Pensl bagepapiret med olie.
  • Hæld æggemassen i formen og bag den i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter. Den skal føles fast, men stadig spændstig, når du mærker på den.
  • Mens frittataen er i ovnen tilberedes den græske salat: Skyl og skær tomat, agurk og peberfrugt i mindre stykker.
  • Pil løg og skær ligeledes det i enten små tern eller tynde skiver.
  • Vend alt med olie og eddike, og smag til med salt, friskkværnet peber og oreganoblade.
Tips:
Du kan vælge ikke at blande fetaen i æggemassen, men derimod i salaten, som man normalt gør i en græsk salat.

De friske oreganoblade kan erstattes af ½ tsk. tørret oregano.

Kalorier: 330 kcal. Protein 18 g (22 %). Kulhydrat 9 g (13 %). Fedt 24 g (65 %). Kostfibre 4g.

Kilde: Vaegtkonsulenterne.dk

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*