Rabarber anvendes hovedsagelig til desserter, men kan også bruges i madlavningen sammen med kød eller fisk, hvor det bidrager med frisk syrlighed. Men lidt sødt skal der til. Her er hyldeblomstsaft ideelt, da det samtidig giver smag.
- 170 g multefilet
- et par laurbærblade
- salt & peber
- et par stilke rabarber
- 1⁄2 dl hyldeblomstsaft
Tilbehør: Grøntsager
Skær et par snit i multens skind og kom laurbærblade i snittene. Krydr skindet med lidt salt og peber. Læg fisken i et lille, ovnfast fad.
I et andet ovnfast fad lægges rabarber, der er skåret i ca 7 cm lange stykker, og som overhældes med hyldeblomstsaften. Kom de 2 fade i ovnen og bag dem ved 200° i ca 15 minutter.
Server fisken med de bagte rabarber og grønsager, for eksempel en salat af friske rødbedeblade.
TIPS
Laurbærblade kan erstattes med rosmarin-kviste. Begge dele er godt til multen, der godt kan have en lidt flad smag.
Opskriften er fra Spis dig sund med fisk