Lever med løg og æble

Lever med løg og æble

Et rigtig godt stykke kalvelever er mørt og lækkert. Løg og æble er en klassisk, god kombination til lever.

120 g kalvelever
2 tsk mel
1⁄2 tsk tørret timian
salt & peber

1 tsk DDV plante 70 til stegning

100 g løg
1 syrligt æble
1 dl bouillon (1 dl vand + 1 tsk pulver)
salt & peber
eventuelt et par kviste timian

Pil løget og skær det i skiver. Skær æblet i
tynde både. Svits løgene nogle minutter i lidt
af bouillonen. Tilsæt æblebådene og steg dem
med, til de er møre. Hæld det sidste bouillon ved. Krydr med salt og peber og eventuelt timian.

Vend leverskiverne i mel og krydr med timian, salt og peber. Steg leveren i fedtstoffet, til den er gylden og gennemstegt.

Server den stegte lever med løg-æbleblandingen på og for eksempel en grøn salat til. Eller server den som en frokostret med godt rugbrød og surt.

Opskriften er fra Spis dig sund med kød

print
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 4.5]

One Reply to “Lever med løg og æble”

  1. Jeg lavede en krebinet (hakket okse og svin) i stedet for lever, men fulgte ellers opskriften til punkt og prikke. Og så en tomatsalat (1 tomat, et par skiver løg, græskarkerner, lidt olie, eddike og salt) til. Det smagte rigtig fint, og tog ikke ret lang tid at lave.

      (Quote)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*