Lammeudskæringer uden fedt på ses heldigvis oftere og oftere i velassorterede supermarkeder. Så det er nemt at lave og meget delikat – også til gæstemad.
170 g lammeculotte
1 tsk knust spidskommen
1 tsk knust koriander
1/2 tsk sort peber
1 knivspids cayennepeber
salt & peber
Rösti
100 g vinterkartoffel
50 g knoldselleri
15 g let mayonnaise
2 tsk mel
salt & peber
Bagte tomater
200 g cherrytomater på stilk
Bland de tørre krydderier og gnid dem godt
ind i lammekødet sammen med salt og peber.
Læg culotten i et ovnfast fad og kom den i en
200° varm ovn i ca 30 minutter.
Riv kartoffel og knoldselleri groft. Bland de revne grønsager med let mayonnaise og mel og krydr med salt og peber. Form massen til flade rösti og læg dem på bagepapir ved siden af stegen i ovnen. Bag röstierne i 20 minutter. Læg cherry-tomaterne i et lille fad ved siden af og lad dem ligeledes stege i 20 minutter.
Efter at kødet er taget ud af ovnen, skal det hvile i 10 minutter med folie over, inden det skæres i skiver.
Anret kødskiverne sammen med de bagte rösti og tomaterne.
Denne opskrift er fra bogen Spis dig sund med kød