Krydret rodfrugtsalat

Krydret rodfrugtsalat

En fantastisk lækker salat med mange spændende krydderier i dressingen. Dressingen kan blandt andet bruges til grillet kylling.

100 g rødbeder
50 g gulerod
50 g knoldselleri
50 g rødløg
½ dl eddike

Dressing:
10 g sesamfrø
1 tsk hel spidskommen
1 tsk hel koriander
30 g let mayonnaise
30 g DDV yoghurt
reven skal af økologisk citron
citronsaft
1 fed hvidløg
salt & peber
lidt Multisød
en persillekvist

Kog rødbederne og kom dem under koldt vand, så skrællen kan gnides af. Skær dem i små tern. Skræl gulerod og selleri, skær dem i små tern og blancher dem et kort øjeblik i kogende vand.

Skær rødløget i ringe, kom dem i en lille gryde med eddiken og giv dem et opkog i et par minutter. Hæld eddiken fra og afkøl dem.

Rist sesamfrø, spidskommen og koriander på en tør pande, til de dufter. Stød dem i en morter, så det bliver ’melagtigt’.

Rør mayonnaise og yoghurt sammen og tilsæt de stødte krydderier, reven citronskal, citronsaft, presset hvidløg, salt og
peber. Smag til med lidt Multisød.

Vend de tilberedte grønsager og halvdelen af løgene (der er hakket lidt) i dressingen. Server salaten med resten af løgene ovenpå og pynt med en persillekvist.

Opskriften stammer fra ‘Spis dig sund – mere grønt’

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*