En kogt artiskok ser utrolig flot ud.
En fin og hyggelig forret.
1 stor artiskok
1 citron
Dip
15 g mayonnaise i pose
50 g ylette
1 tsk Worcestershiresauce
salt & peber
blandede krydderurter; dild, persille,
estragon, purløg
hvidløg
Rør dippen sammen og smag til med så meget hvidløg, som ønskes.
Trim de yderste og groveste blade af artiskokken og bræk stokken af.
Kog den i vand med salt og citronsaft i ca 20 minutter (så holder den en flot farve). Prøv eventuelt at trække et blad af. Hvis det slipper fint, er den mør.
Læg den varme artiskok på en tallerken og spis et blad ad gangen. Det er den nederste bløde del, der spises. Til sidst er der kun bunden tilbage. Fjern ’skægget’ og spis bunden. Dyp undervejs i dippen.
Opskriften er fra Spis dig sund med grønt