1 hel nyfanget torsk
salt
lidt citron
100 g kogte kartofler
Sauce
2 dl minimælk
3 tsk maizenamel
salt & peber
2-3 tsk fiskesennep
lidt citronsaft
Garniture
10 g hakkede rødbeder
10 g hakkede løg
5 g hakket persille
10 g smeltet DDV plante 70
5 g høvlet peberrod
10 g kapers
Rens torsken og skyl den i koldt vand. Drys salt ovenpå torsken ca en 1/2 time før den skal tilberedes. (Den bliver herved mere fast i fiskekødet og mere velsmagende). Læg torsken i en gryde og hæld koldt vand og lidt citronsaft over den (til det lige dækker torsken). Kog torsken med låg på gryden i ca 25-30 minutter.
Kog mælken op og jævn den med maizenamel. Tilsæt salt og peber. Smag herefter saucen til med citronsaft og fiskesennep. Alle ingredienserne til garnituren kommes op i små skåle hver for sig og serveres som tilbehør til retten. Vej 170-220 g kogt torsk af.
Server torsken sammen med 100 g kogte kartofler, sennepsauce, garniture og grønsager.
TIPS
Brug eventuelt andre fisk som kuller, mørksej, lys- sej eller hvilling.
Opskriften er fra opskriftsbogen “Spis dig slank & sund”, som er tillæg til Familie Journalens Nytårsnummer.
Kostdagbog:
- 1 frugt (byttes med 100 g kartofler)
- 2 af 5 dl mælkegruppe 1
- 3 ekstra (maizenamel)
- 2-3 ekstra (fiskesennep)
- 2/3 dagsration fedtstof