Kirsebærsauce til ris à la mande

Kirsebærsauce til ris a la mande

Kirsebærsauce

  • 100 g udstenede kirsebær
  • saft af 1⁄2 citron
  • 1 dl koncentreret kirsebærsaft (uden tilsat sukker)
  • 5 g kartoffelmel
  • flydende sødemiddel
  • eventuelt lidt mandelaroma

Kom udstenede kirsebær i en lille gryde med citronsaft og kirsebærsaft. Kog langsomt, til bærrene safter. De skal ikke koge helt ud. Tag bærrene op af kogevæsken og kog den hurtigt op. Tag gryden af varmen og jævn kirsebærsaucen med kartoffelmelet, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag til med sødemiddel og eventuelt lidt mandelaroma. Hæld saucen over bærrene.

Hvis der f.eks. laves større portioner ad gangen, kan kirsebærsaucen gemmes i atamonskyllede glas, der lukkes til, mens saucen er varm.

TIPS

Når der bruges kartoffelmel til at jævne med, må kirsebærsaucen ikke komme i kog, efter den er tilsat.

Ris à la mande

  • 1 1⁄4 dl minimælk
  • 40 g grødris
  • 125 g DDV yoghurt
  • lidt mandelaroma
  • flydende sødemiddel
  • 10 g mandelsplinter (kan udelades)

Kom ris og minimælk i en lille gryde og kog det ved svag varme til en risengrød. Lad risengrøden køle helt af.

Rør risengrøden sammen med yoghurt og smag til med lidt mandelaroma og sødemiddel. Vend eventuelt mandelsplinter i. Server ris à la manden med kold eller lun kirsebærsauce.

Opskriften er fra bogen Spis dig sund med frugt
Ovenstående opskrift er fra vaegtkonsulenterme.dk d. 19. december 2009

 
Beregninger til kostdagbog:
Kirsebærsovs:
  • 1 frugt (125 g frugtkonserves og 2 spsk (3o ml) saft) Passer ikke helt, men går nok o p op 🙂
  • 1 ekstra (kartoffelmel)

Ris à la mande:

  • 1/4 mælkegruppe 1
  • ½ frugt ca. (byttes med 40 g grødris)
  • ½ dagsration mælk, mælkegruppe 3 (yoghurt)
  • Mandler koster 1 ekstra pr 5 g
print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*