Kalveruller med kantareller & linsemos

Kalveruller med kantareller og linsemos

Linsemosen, der kan bruges som tilbehør til meget andet, får smag af grønsager, som du kan variere efter smag. Prøv med jordskokker, pastinak m.m.

85 g kalvekød uden fedt i tynde skiver

1 bundt persille
lidt frisk timian
reven skal fra en økologisk citron
25 g løg
1 spsk kapers
1 fed hvidløg

5 g DDV plante 70 til stegning
100 g kantareller
salt & peber

Linsemos
100 g linser
1 fed hvidløg
50 g gulerod
50 g knoldselleri
15 g olie
salt & peber
lidt citronsaft eller balsamicoeddike
timian

Læg kalvekødet fladt ud og bank det lidt fladere. Lav et mix af hakket persille, lidt frisk timian, reven citronskal, finthakket løg, kapers og hvidløg. Fordel blandingen på kødet og rul det sammen til små ruller, der fæstnes med en kødnål.

Varm en lille pande op med fedtstoffet og steg rullerne sammen med de rensede kantareller. Steg dem i cirka 10 minutter, til kød og svampe er tilpas møre. Krydr med salt og peber.

Skyl linserne og kom dem i en gryde med et pillet fed hvidløg og gulerod og selleri, der er delt lidt ud. Bring dem i kog og kog i cirka 35 minutter, til grønsager og linser er møre. Stød det til en grov mos eller brug en stavblender. Rør olien i og smag til med salt, peber, citronsaft eller balsamicoeddike.

Server kalverullerne med kantarellerne og linsemosen.

Pynt med lidt timian eller persille.

Opskriften er fra ‘Sund og slank året rundt – middage’

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*