Brug sæsonens lækre jordbær til den fantastiske tærte.
Bund:
30 g let mayonnaise
30 g mel
lidt mandelaroma (kan udelades)
lidt Multisød
Kakaoglasur:
5-10 g fedtfattig kakao
1 tsk DDV skummetmælkspulver
ca 1/2 tsk vanillekorn
lidt kogende vand
Multisød
romaroma
Creme:
1 1/4 dl skummetmælk
10 g usødet cremepulver (eller maizenamel)
lidt vanillekorn
Multisød
150 g jordbær
Gelé:
2 blade husblas
1 dl blandet saft
DDV yoghurt
Rør alle ingredienserne til bunden sammen og tryk dejen ud i en lille tærteform, så der bliver en kant på 9-12 cm. Bag den i 15-20 minutter ved 200°, til den er gylden. Lad den køle af.
Lav en tyk glasur af kakao, skummetmælkspulver og vanillekorn, der røres med lidt kogende vand. Smag til med Multisød og romaroma. Smør glasuren på bunden og stil den koldt, til den er stivnet.
Ryst den kolde skummetmælk sammen med cremepulver og vanillekorn. Kom blandingen i en lille gryde og varm op under omrøring, til cremen tykner. Smag til med Multisød og afkøl cremen.
Læg husblas i koldt vand i 3 minutter og vrid alt vandet fra. Varm saften i en gryde og hæld den varme saft over husblassen. Hæld saften ud på et stykke bagepapir i en lille form og lad den stivne.
Læg cremen på tærtebunden med jordbær ovenpå. Del dem eventuelt lidt, hvis de er store og gem nogle til pynt, hvis de ikke alle kan være på tærten. Anret til sidst geléen ovenpå.
Server tærten med kold yoghurt.
Opskriften stammer fra ‘Spis dig sund – frugt’