En skøn italiensk klassiker, der tager lidt tid, men den er bestemt umagen værd at lave. Server den til frokost med et godt stykke ost til f.eks. 50 g mozzarella.
60 g daggammelt ciabatta brød
1 tsk olivenolie
en lille håndfuld persille
200 g bøftomat
3 tsk olivenolie
2 spsk hvidvinseddike
rucolasalat
basilikumblade
salt & peber
eventuelt et par løgringe
Skær skorpen af brødet og bræk det i stykker. Læg brødet på en bageplade og dryp en teskefuld olie og hakket persille over. Rist persillebrødet i en 200° varm ovn, til det er tørt, sprødt og gyldent.
Skold og flå tomaterne og tag den våde indmad ud. Indmaden blandes med olie og hvidvinseddike til en dressing.
Skær tomatkødet i strimler og bland det med det ristede brød, rucola og basilikum.
Hæld dressingen over og krydr salaten med groftkværnet peber og flagesalt. Salaten kan eventuelt garneres med et par løgringe.
Opskriften er fra Spis dig sund med grønt