Indisk naan med krydret røræg

Ingredienser:
50 g forårsløg
50 g tomater
1 lille, grøn chili
10 g olie til stegning
2 skiver frisk ingefær
¼ tsk stødt spidskommen
¼ tsk gurkemeje
salt & peber
2 æg60 g naanbrød
friskhakket koriander
  1. Snit forårsløgene fint og hak tomaterne og chilien. Varm olien på en pande. Steg grønsagerne sammen med krydderierne i et par minutter.
  2. Pisk æggene sammen i en lille skål. Hæld æggemassen ovenpå grønsagerne. Rør rundt, til æggene er tilpas stegte og krydr med lidt salt og peber.
  3. Lun naanbrødet, kom rørægget ovenpå og drys med hakket koriander.

TIPS Rørægget kan også spises sammen med ris eller en blandet salat.

Naanbrød
1 ½ dl lunkent vand
½ pakke gær
25 g DDV yoghurt
2 tsk salt
ca 250 g godt fuldkornsmel (f.eks. graham, emmer, spelt, kamut)

 

Kom det lunkne vand i en skål og rør gæren i. Rør yoghurt og salt i. Kom gradvist melet i, mens der røres rundt. Når der ikke kan røres mere mel i, og når konsistensen er som en fast grød, lægges der et viskestykke over skålen, og dejen stilles til hævning et koldt sted natten over.

Skal det gå hurtigt, kan dejen stilles til hævning en times tid på et lunt sted. Dejen kan bages som boller, flade naanbrød, aflange pølsebrød, rustikke brød eller i form som toastbrød.

Skal der laves brød i portionsstørrelse, svarer 80 g dej til 60 g brød på DDV’s kostprogram efter bagning. Alt bages ved 220°. Boller bages ca 15 minutter og store brød ca 45 minutter. Dejen kan rulles fladt ud og drysses med diverse krydderier og bages til naanbrød. Slå på brødet med en ske – lyder det hult, så er det gennembagt.

TIPS Bland masser af kerner og frø i dejen. F.eks. hørfrø, sesam, birkes, solsikkefrø, græskarkerner etc. Hold lidt igen med melet, for kernerne suger noget af væsken.

KALORIER 203 KCAL
PROTEIN 7 G (13%)
KULHYDRAT 33 G (69%)
FEDT 4 G (18%)
KOSTFIBRE 2 G

Afkrydsningsskema
BRØD XX
GRØNT 100 G
ÆG XX

Opskrifterne er hentet fra bogen ‘Supersund fastfood’

Udgivet af vaegtkonsulenterne.dk – februar 2012

print

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*