- 1 kg tomater (gule, grønne eller røde)
- 1 æble
- 100 g skalotteløg
- 50 g rød peberfrugt
- 50 g bladselleri
- 2 fed hvidløg
- 1 lille rød chili (kan udelades)
- 1 dl vand
- 1 spsk salt
- 1 tsk sennepspulver
- 1 tsk kanel
- ½ tsk stødt allehånde
- ½ tsk stødte nelliker
- 2 dl lys balsamicoeddike
- 1 spsk Multisød (eller åblomst Stevia efter smag)
Del tomater, æble, løg, peberfrugt, bladselleri, hvidløg og chili i mindre stykker. Kom dem herefter i en gryde sammen med vandet. Bring dem i kog og lad dem simre, til de er helt møre (ca en halv time).
Blend dem med en stavblender i gryden. Kom krydderier og balsamicoeddike ved og bring gryden i kog igen. Lad det simre i en time.
Smag ketchuppen til med naturligt sødemiddel. Skold flasker eller glas og hæld ketchuppen på. Gem ketchuppen i køleskab.
TIP:
Når ketchuppen er hjemmelavet, kan du bruge så meget, du har lyst til ad gangen – det er den rene vare!
Opskriften er fra kogebogen ‘Supersund Fastfood’
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]