Hjemmelavet ketchup

Hjemmelavet ketchup

  • 1 kg tomater (gule, grønne eller røde)
  • 1 æble
  • 100 g skalotteløg
  • 50 g rød peberfrugt
  • 50 g bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille rød chili (kan udelades)
  • 1 dl vand
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk sennepspulver
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk stødt allehånde
  • ½ tsk stødte nelliker
  • 2 dl lys balsamicoeddike
  • 1 spsk Multisød (eller åblomst Stevia efter smag)

Del tomater, æble, løg, peberfrugt, bladselleri, hvidløg og chili i mindre stykker. Kom dem herefter i en gryde sammen med vandet. Bring dem i kog og lad dem simre, til de er helt møre (ca en halv time).

Blend dem med en stavblender i gryden. Kom krydderier og balsamicoeddike ved og bring gryden i kog igen. Lad det simre i en time.

Smag ketchuppen til med naturligt sødemiddel. Skold flasker eller glas og hæld ketchuppen på. Gem ketchuppen i køleskab.

TIP:

Når ketchuppen er hjemmelavet, kan du bruge så meget, du har lyst til ad gangen – det er den rene vare!

Opskriften er fra kogebogen ‘Supersund Fastfood’

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*