En hel kylling er dejlig weekendmad til familien. Husk blot at fjerne skindet til det fedtfattige, sunde måltid.
1 god landkylling
1 stor håndfuld hakket persille
2 små økologiske citroner
salt & peber
Hvid sauce
125 g minimælk
1 tsk mel
1 tsk hønsebouillonpulver
citronsaft
salt & peber
Dampede grønsager
sukkerærter
asparges
broccoli
Rens kyllingen, stop den fuld af persille og kom en hel citron ind i den (prik citronen med en gaffel). Skær skiver af den anden citron. Gnid ydersiden af kyllingen med salt og peber og læg citronskiverne på. Kom den i et ovnfast fad og steg den i en 200° varm ovn i ca 1 time.
Ryst minimælk, mel og bouillonpulver til saucen sammen og kom det i en lille gryde. Opvarm saucen, til den tykner og smag den til med citronsaft, salt og peber. Damp grønsagerne.
Skær stykker af kyllingen, fjern skind og ben, vej 170 g af pr portion og server med saucen og dampede grønsager.
Opskriften er fra Spis dig sund med kød