170 g laksebøf
2 tsk tørret dild
salt & peber
150 g romanescokål (thai-blomkål)
Tahindressing:
3 tsk tahin
saft og skal af en økologisk citron
1 tsk spidskommen
1 tsk korianderfrø
1 tsk fennikelfrø
1 lille, rød chili
1 fed hvidløg
salt & peber
eventuelt Multisød
50 g gule tomater
Del blomkålen i små buketter og blancher dem kort i letsaltet vand.
Rør tahinen op med citronsaft og reven citronskal samt eventuelt lidt vand til at korrigere konsistensen med.
Rist spidskommen, korianderfrø og fennikelfrø på en tør pande og stød dem i en morter. Kom krydderierne i dressingen med finthakket, rød chili og presset hvidløg.
Smag til med salt og peber og eventuelt Multisød. Hæld dressingen i en lille skål.
Læg tørret dild på en tallerken, vend laksen heri og grill den, til den er tilpas gennemstegt. Krydr med salt og peber.
Server laksen med den dampede blomkål, der er blandet med halverede tomater og med tahindressingen.
Opskriften stammer fra ‘Sund & slank året rundt – middage’