170 g store Kinarejer
1 tsk olie til stegning
1–2 fed hvidløg
Tzatziki
63 g DDV yoghurt 7%
½ agurk
1 fed hvidløg
salt & peber
25 g rød peberfrugt
25 g gul peberfrugt
25 g forårsløg
25 g agurk
1 stor tomat
karse
ca 1 spsk citronsaft
15 g olivenolie
salt & citronpeber
Træk rejerne på grillspyd og pensl dem med olien, hvori der er presset hvidløg. Grill spyddene til rejerne er tilpas stegte. Riv agurken og knug overskydende væde fra. Rør yoghurten blød og vend agurken i sammen med presset hvidløg. Smag til med salt og peber.
Hak peberfrugter og forårsløg meget fint. Skrab kernerne i agurken og indmaden i tomaterne ud og skær dem i fine strimler. Bland alle grønsager sammen med karse til en salat. Pisk citronsaft og olivenolie sammen, smag til med salt og citronpeber og hæld dressingen i salaten. Server rejerne med tzatzikien og salaten.
TIPS
Spar tid og køb DDV’s færdiglavede tzatziki.
Opskriften er fra Sund & Sommerslank