Græske frikadeller

Nedenstående opskrift er til 2 dage og er beregnet ud fra 170 g kød eller 150 g mager ost pr måltid.  (3/4 kød og 1/4 ost)

  •  1dl kogende vand
  • 40 g soltørrede tomater (op til 60 g om ønsket)
  • 255 g hakket svinekød (3%) (+ evt. lidt svind)
  • 1/4 tsk groft salt
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1-2 fed finthakket hvidløg
  • ½ tsk tørret rosmarin
  • Friskkværnet peber
  • 75 g Cheasy Salattern 3%
  • 1 tsk olivenolie (til stegning)

Hæld det kogende vand over de soltørrede tomater og lad dem trække i ca 2 min. Lad tomaterne dryppe af i en sigte. Gem 2 spsk af udblødningsvandet. Hak tomaterne fint.

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, hvidløg, rosmarin og peber i. Rør de hakkede tomater i farsen sammen med de 2 spsk udblødningsvand.

Smuldr salatternene og vend osten i farsen. Lad farsen trække i køleskabet i ca. 15 min.

Form farsen til ca. 10 små, aflange frikadeller. Lad olien blive varm i en pande. Steg frikadellerne på 3 sider ved jævn varme, ca. 7 min i alt – eller til de er gyldne og sprøde.

Kostdagbog pr dag

  • 2-3 ekstra (soltørrede tomater)

Opskriften er tilpasset DDVs kostprogram

print

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*