Frokosttærte, der kan laves i god tid i forvejen og varmes igen. Tilbered eventuelt flere, der fryses til senere brug.
Bund
- 30 g mel
- 30 g let mayonnaise
- lidt salt
Fyld
- 75 g hokaido eller butternutsquash
- 25 g løg
- 1 æg
- salt & peber
- lidt reven muskatnød
Tilbehør: Eventuelt en tomatsalat, 25 g fed ost (max 45+)
Til tærtebunden blandes alle ingredienserne sammen og dejen trykkes ud i et lille tærtefad. Bages ved 200° i ca 15-20 minutter.
Skær græskar og løg i mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad grønsagerne afkøle lidt. Blend grønsagerne med æg. Krydr mosen med salt, peber og lidt reven muskatnød.
Blandingen kommes ovenpå den bagte tærtebund og bages i yderligere 20 minutter.
Spis eventuelt en tomatsalat med 25 g fed ost til.
Opskriften er fra Spis dig sund med grønt (side 89)
Kilde: Blogget fra DDV’s opskriftside.