Frugt

* Der skal dagligt spises frugt
* Til morgenmad skal der altid spises én af dagens frugter
* De øvrige frugter må spises i løbet af dagen
* Brug frisk, frossen, eller konserveret frugt uden tilsætning af sukker
* Frugterne må gerne tilberedes til frugtgrød, varme desserter eller bruges i madlavningen

Nedenstående svarer til én frugt:

Frugtgruppe 1

Vælg mellem:
Appelsin: 1
Hyben: 100 g
Jordbær: 150 g
Kiwifrugt: 1
Mango: ½
Melon: 150 g
Papaja: ½
Solbær: 100 g
Friskpresset appelsinjuice: 1½ dl
* Spis dagligt mindst én, men gerne flere frugter fra gruppe 1

(2010: Gruppe 1 er tilføjet brombær, hindbær og tranebær)

Frugtgruppe 2

Vælg mellem:
Ananas: 1/4 frisk
Abrikoser: 2 friske
Banan: ½
Blommer: 2 friske
Blåbær: 100 g
Brombær: 100 g
Clementin: 1
Fersken: 1
Figner: 2 friske
Frugtkonserves i juice: 125 g + 2 spsk saft
Granatæble: 1
Grapefrugt: ½
Grapejuice: 1½ dl
Hindbær: 100 g
Kirsebær: 15 stk
Kvæde: 1
Mandarin: 1
Multebær: 100 g
Nektarin: 1
Passionsfrugt: 4 stk
Pomelo: ½
Pære: 1
Rabarber: 250 g
Ribs: 100 g
Sharonfrugt: 1
Smoothie: 1 1/4 dl
Stikkelsbær: 100 g
Svesker: 40 g uden sten
Tranebær: 100 g
Tyttebær: 100 g
Vandmelon: 150 g
Vindruer: 125 g
Æble: 1

* Citron- og limesaft må anvendes ubegrænset

*Vedrørende mængder – se menuplan for mænd eller kvinder.

One Reply to “Frugt”

  1. Tak fordi du har lagt de forskellige op i gram. Jeg har levet efter deres kostråd i et par måneder nu og er glad for, at jeg lige hurtigt kan slå op på siden her, hvis der er noget, jeg kommer i tvivl om 🙂

      (Quote)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*