170 g kalkunbryst
1 æble
40 g stenfri svesker
salt & peber
2 dl andebouillon (2 dl vand + 2 tsk pulver)
grønsager efter ønske
Lav et snit ind i kødet med en skarp kniv og fold kalkunbrystet ud, så det bliver ét stort, fladt stykke. Skræl æblet, skær det i tynde både og skær sveskerne lidt ud. Læg frugterne oven på kødet, rul det sammen og bind det for at holde det på plads. Læg det herefter i et ovnfast fad. Kom bouillonen ved og krydr kødet med salt og peber.
Sæt stegen i en varm ovn og steg ved 200° i ca 40 minutter.
Skær kødet i skiver og server dem med grønsager efter ønske og den lækre sauce, der er i bunden af fadet (æblet har jævnet saucen).
Den forlorne and kan serveres med traditionelt andetilbehør, som for eksempel lun rødkål, waldorfsalat og kartofler, som du kan finde opskrifter på andetsteds i bogen.
Opskriften er fra Spis dig sund med kød