Dolmerne kan laves med andre typer af kål, for eksempel savojkål eller spidskål.
60 g laks eller hvid filet
hakket dild
25 g DDV yoghurt
salt & peber
hvidkålssblade
Bechamelsauce
1 1⁄4 dl minimælk
2 tsk mel
1 tsk bouillonpulver
25 g fed ost (gruyere 45+)
Tilbehør
grønsager
Pil de flotte blade af kålen og kom dem hurtigt
i letsaltet, kogende vand. Tag bladene op og køl dem af. Hak fisken og bland den med hakket dild og yoghurt. Krydr med salt og peber. Læg fiskefarsen på kålbladene og rul dem sammen som dolmere. Læg dolmerne i et ovnfast fad.
Ryst minimælk, mel og bouillonpulver sammen og kom blandingen i en lille gryde. Varm forsigtigt op under omrøring, til saucen tykner. Rør reven ost i saucen. Hæld saucen over dolmerne og bag dem i en 200° varm ovn i ca 20 minutter, til de er gyldne.
Server for eksempel fine ærter og nye, dampede gulerødder til.
Opskriften er fra Spis dig sund med fisk