Af: Vægtkonsulenterne, 02. januar 2014
Ingredienser
50 g laks
100 g lyssejfilet
70 g rejer
25 g revet
skalotteløg
dild
citronsaft
salt
peber
5 g olie
5 g koncentreret bouillon
100 g gulerod
1 stort løg
100 g spidskål
10 g tomatpuré
Sukrin
1 tsk hakket ingefær
1-2 spsk lys balsamico
chili
5 g sesamfrø
Sådan gør du:
Hak laks, sej og rejer groft og rør sammen til en fars med løg, lidt hakket dild, lidt citronsaft, salt og peber. Lad farsen hvile 15 minutter. Form fiskefarsen til flade fishcakes.
Pensl en pande med de 5 g olie, og steg fishcakesne ved middel varme. Når de er brune på begge sider, tilsættes 1 tsk bouillon, så de ikke brænder på, men forbliver saftige.
Skræl gulerod, pil løg, og skyl spidskål. Skær alt i rustikke stykker, der dampes i en lille smule vand, til løgene er blevet klare. Tilsæt tomatpuré, sukrin, ingefær, balsamico og lidt finthakket chili. Smag til med salt.
Servér retten varm med sesamfrø drysset over de lune fishcakes.
Servér sød chilisauce som tilbehør.
Opskriften er fra bogen ‘Low Carb vol. 2’.
Udgivet af vaegtkonsulenterne.dk