Grønsagsdip
- 50 g aubergine
- 50 g squash
- 50 g løg
- 50 g rød peberfrugt
- 15 g olie
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1–2 spsk citronsaft salt & peber
Falafler
- 50 g rå kikærter (lægges i blød natten over, hvorefter de hældes i en sigte og skylles)
- 1 æg
- 1 fed hvidløg
- 25 g skalotteløg
- 30 g rasp
- 1 tsk falaffelkrydderi
- salt & peber
- 10 g olie til stegning
- grøn salat
Start med dippen. Skær alle grønsagerne i skiver. Læg dem på bagepapir, der ligger ovenpå en bageplade. Bag dem i en varm ovn ved 200º i ca en halv time, til de er godt møre.
Kom herefter grønsagerne i en foodprocessor med olie og koriander. Kør kort til en grov konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber. Rengør foodprocessoren.
Kom kikærter, æg, hvidløg, skalotteløg, rasp og krydderier i foodprocessoren. Kør det godt igennem til en fast fars.
Form små kugler af farsen, steg dem gyldne og gennemstegte i olie på en pande eller bag dem i en varm ovn ved 200º på bagepapir, der er penslet med olie.
Server falaflerne med dippen og lidt grøn salat.
TIPS
For at få den rigtige konsistens på falaflen er det vigtigt kun at bruge udblødte kikærter. Ikke kogte eller dem fra dåse – det giver en for smattet konsistens.
KALORIER 576 KCAL
PROTEIN 24 G (16%)
KULHYDRAT 58 G (45%)
FEDT 25 G (39%)
KOSTFIBRE 12 G
Afkrydsningsskema
GRØNT CA 230 G
FEDT XXX
KØD1 ½X
ÆG X
EKSTRA XXX XXX
Opskriften er fra bogen ‘Supersund fastfood’