Soufflé kan være svært at lave, men denne opskrift hører til i den lettere ende.
- 10 g DDV plante 70
- 5 g mel
- 1 dl minimælk
- 1 æggeblomme
- 50 g multisød
- lidt reven, økologisk appelsinskal
- 10 g DDV kakao
- 1 æggehvide
- 1 tsk DDV plante 70 til smøring af forme
- lidt mel
- 1 appelsin
- mynte
Smelt fedtstoffet i en lille gryde og rør melet ud i det. Spæd langsomt minimælken i under piskning til en tyk jævning. Kom jævningen over i en skål og køl den lidt af, inden æggeblommen piskes i sammen med multisød, reven appelsinskal og kakao.
Pisk æggehviden helt stiv og vend den i dejen. Smør et par souffléforme med fedtstof, kom mel i og drej rundt, så der er mel på indersiden af formen. Vend bunden i vejret, så over- skydende mel kommer ud.
Kom dejen i formene og bag souffléerne i en 200° varm ovn i cirka 15 minutter, til de er hævet til det dobbelte.
Skræl appelsinen og skær den i skiver. Server souffléerne straks med appelsinen til. Pynt med lidt mynteblade.
TIP:
For at souffléerne ikke skal falde sammen under bagning, er det vigtigt at holde ovnen lukket. Stil dem gerne i et fad med vand i inde i ovnen, så undgår du også, at de ikke brænder i bunden.
Opskriften stammer fra ‘Sund & slank året rundt – desserter’