En rigtig raffineret dessert, der vil være fin at byde gæster på.
Chokolademousse
2 æggeblommer (pasteuriserede)
lidt multisød
10 g DDV kakao
63 g DDV yoghurt 7%
1 æggehvide (pasteuriseret)
Pæresorbet
125 g pærer (usødet, dåse)
1 æggehvide (pasteuriseret)
multisød
citronmelisse
Pisk æggeblommerne lyse med multisød og vend kakao og yoghurt i. Pisk hviden stiv og vend den i moussen. Smag til med ekstra multisød om nødvendigt. Hæld herefter moussen i et dessertglas og stil det koldt.
Kom pæren i en blender og blend den til en flydende masse. Pisk hviden stiv og vend den i pærepuréen. Smag efter, om der eventuelt skal lidt multisød i. Kom massen i en form og sæt den i fryseren. Rør et par gange i sorbetten under indfrysning.
Lav kugler af sorbetten og læg dem på den kolde chokolademousse. Pynt med lidt citronmelisse.
Opskriften er fra bogen Spis dig sund æg, mælk & ost