Blødkogt æg, hjemmelavet hvidløgsost, rugbrød, røget laks, hytteost med radiser og purløg, æbletoast med kanel, jordbærmarmelade, gulerods/rødbedesalat, grapefrugt, skummetmælk eller minimælk, kaffe & te
Blødkogt æg
Når vandet koger, tilsættes ægget forsigtigt og koges i 4 minutter.
Hjemmelavet hvidløgsost
25 g Philadelphia ost (max 20+)
salt & peber
1/2 fed hvidløg
Rør osten sammen med lidt salt og peber. Smag den herefter til med presset hvidløg. Smør hvidløgsosten på 30 g rugbrød.
Røget laks med hytteost, radiser & purløg
40 g røget laks i skiver
50 g hytteost
2-3 stk radiser i fine skiver
1-2 tsk hakket eller klippet purløg
salt & peber
Rør hytteosten lind og tilsæt radiser og purløg. Smag den til og tilsæt eventuelt lidt salt og peber.
Anret den røgede laks sammen med den blandede hytteost.
NB
Gem et par radiseskiver og lidt purløg til pynt.
Æbletoast med kanel
1 æble (kogt mos 125g)
1/2 tsk citronsaft
1/2-1 tsk vanillekorn
lidt multisød
30 g ristet brød
jordbærmarmelade
kanel
Æblet koges med citronsaft og vanillekorn. Når det er kogt ud, blendes eller moses det. Mosen smages til, og der tilsættes eventuelt lidt multisød. Rist brødet og læg den varme æblemos på. Læg herefter 1 tsk jordbærmarmelade ovenpå og strø med lidt kanel.
Gulerods/rødbedesalat
100 g revet gulerod
50 g revet, rå rødbede
citronsaft
Bland de revne gulerødder og rødbeder i en skål og tilsæt lidt citronsaft. Anret retterne på tallerkenen sammen med 1/2 grapefrugt.
Drik 2 1/2 dl skummetmælk eller minimælk.
Kaffe & te efter ønske.
Opskriften er fra bogen Spis dig slank 3, hvor du også kan finde eksempler på Amerikansk brunch, Engelsk brunch og Spansk brunch.