Rigtig fin og smuk dessert, der kan serveres til gæster. Desserten kan laves i god tid i forvejen, så du kan koncentrere dig om hovedretten, hvis du har gæster.
Gelé
100 g blå vindruer
1 blad husblas
1 dl ren, mørk druesaft (uden tilsat sukker)
Druefromage
50 g DDV yoghurt
90 g blå vindruer
lidt Multisød
lidt vanillekorn
1 blad husblas
DDV yoghurt
et mynteblad
10 g blå vindruer
Del druerne til gelé (fjern eventuelle kerner) og læg dem i et højt glas. Udblød husblassen i koldt vand, hæld vandet fra og smelt den i lidt af druesaften f.eks. i en mikroovn ved fuld styrke i ca 1 minut, eller i vandbad. Hæld husblassen i resten af saften og hæld den over druerne. Stil geléen i køleskabet, til den er stivnet.
Kom yoghurt og vindruer i en minihakker og kør det til en creme. Smag til med Multisød og vanillekorn. Udblød husblassen i koldt vand, hæld vandet fra og smelt den som ovenfor.
Kom husblassen i fromagen og hæld den ovenpå den stivnede gelé. Stil desserten i køleskabet igen, til også fromagen er stivnet.
Pynt desserten med yoghurt, et mynteblad og lidt friske druer.
Desserten kan laves med grønne druer og lys hyldeblomstsaft i stedet for med blå druer.
Opskriften er fra bogen Spis dig sund med frugt