Af: Vægtkonsulenterne
Ingredienser:
• et par tykke skiver frisk renset torsk med skind & ben
• salt
• peberkorn
• 1 laurbærblad
• dild eller løvstikke
• 1 spsk lys eddike
• 5 g plantemargarine
• 10 g mel
• ca. 1 dl kogelage fra torsken
• ½ dl minimælk
• 10 g grov fiskesennep
• salt & peber
• 100 g pillede, kogte nye kartofler
Garniture
• 100 g syltede rødbeder uden tilsat sukker
• 1 spsk kapers
• 1 spsk friskreven peberrod
• 25 g fintsnittet skalotteløg
• dild til pynt
Sådan gør du
Kom vand i en gryde og kog det op. Tilsæt salt, peberkorn, laurbærblad, dild og eddike. Læg forsigtigt fisken i med en hulske, når det koger. Skru ned for blusset, så det kun lige akkurat simrer. Lad det simre i ca. 15 minutter, alt efter tykkelsen. Skum urenheder fra med en hulske. ¨
Tag fisken op og vej 170 g af og hold den varm. Si herefter kogelagen og gem ca. 1 dl til sovsen.
Smelt fedtstoffet i en lille gryde og rør melet i. Tilsæt lidt ad gangen kogelagen og minimælken under kraftig omrøring. Kog op og smag sovsen til med fiskesennep, salt og peber. Server torsken med sennepssovsen, nye kartofler og garniture. Pynt retten med dild.
Tip
Lav altid en større portion torsk, så der er til en torskesalat næste dag.
Opskriften er fra bogen ‘Supersund Mormormad’.
Udgivet af vaegtkonsulenterne.dk – 30. december 2013