Trifli med appelsin & æble

Trifli med appelsin og æble

Ingredienser

100 g skrællet, udkernet æble
100 g skrællet appelsin
åblomst Multisød eller sukrin
30 g groftvalsede havregryn
citronmelisse
¼ tsk vaniljepulver
50 g yoghurt (det er bedst, at yoghurten er 3,5% og må max være 7%.)
citron (øko), lidt saft og fintrevet skal

  1. Skær æble og appelsin i små stykker og kog sammen med appelsinsaften fra udskæringen til en grov kompot. Rør i det undervejs og tilsæt måske lidt vand, så det ikke koger tørt, det skal koge et stykke tid.
  2. Smag frugtkompotten til med åblomst Multisød eller sukrin og lad den køle lidt af.
  3. Rist havregrynene i ovnen ved 200º i et ildfast fad i ca. 15 minutter, vend det undervejs.
  4. Finthak citronmelissen og bland den i kompotten sammen med halvdelen af vaniljepulveret.
  5. Læg de ristede havregryn lagvis med frugtkompotten i en skål som til en trifli.
  6. Bland resten af vaniljepulveret i yoghurten og smag eventuelt til med åblomst Multisød eller sukrin, citronskal og eventuelt lidt saft og lad den køle af.
  7. Læg til sidst lidt yoghurt på toppen af triflien.

Opskriften er fra Vægtkonsulenternes bog
“Den komplette kostguide til dig, der er 45+”

Udgivet på vaegtkonsulenterne.dk

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*