Porretærte

Porretærte opskrift fra DDV

Pift din frokost op med denne nemme og lækre porretærte.

Ingredienser:
150 g porre
1 fed hvidløg
1 tsk vindruekerneolie
1 æg
25 g yoghurt, 7%
25 g mager revet ost, 20+
salt
peber

Tærtedej:
30 g grahamsmel
15 g fedtstof
15 g skyr
lidt salt

Rens porre og skær i skiver. Pil hvidløgsfeddet og hak det.
Steg porre og hvidløg i lidt olie i et par minutter, til alt akkurat er blevet blødt. Lad afkøle.

Pisk æg, yoghurt og ost sammen og krydr med salt og peber.
Kom porre og hvidløg i en lille portionstærteform med tærtedej i – se nedenfor – og hæld æggemassen over.
Bag i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter, til overfladen er fast og gylden og tærtefyldet har sat sig.
Spis eventuelt sammen med en lille grøn salat eller råkost.

Tærtedej:
Ælt ingredienserne til tærtedejen sammen og pres dejen ud i en lille portionstærteform.

Tip:
Lav eventuelt firedobbelt portion af dejen, så passer det til en stor tærteform, og du kan tage et stykke ad gangen med i madpakken.


Opskriften er fra bogen ‘Spis dig sund – Frokoster & mellemmåltider’
Sakset fra vaegtvogterne.dk – 26. december 2013.

print

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*