Sesamrundstykker

Af: Vægtkonsulenterne, 04. juni 2013

Sesam rundstykker

Gode til morgenbordet, men kan også bages i ministørrelse og bruges som kuvertbrød til f.eks. suppe.

3 ½ dl minimælk
1 spsk olie
1 tsk salt
2 tsk åblomst Multisød
3 spsk sesamfrø
50 g gær
650 g hvedemel
1 kop kold kaffe
sesamfrø

Lun minimælken og kom olien i. Tilsæt salt, Multisød og sesamfrø og opløs gæren heri. Kom det meste af hvedemelet i og ælt, til dejen er smidig og glat.

Lad herefter dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter. Drys mel ud på bordet, læg dejen på og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i to stykker og rul dem begge ud til lange pølser. Skær dem herefter ud i 10 mindre stykker og rul hvert stykke til en bolle.

Dyp bollen først i kaffe og derefter i sesamfrø. Læg bollerne på bagepapir, der ligger oven på en bageplade. Stil dem til hævning i ca 15 minutter. Bag herefter bollerne i en varm ovn ved 225° i ca 10 minutter.

Tip: Lav evt. et aflangt brød af dejen og server det til frokost med æg, tomatskiver og skinke på.

print

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*