Klatkager med æblemos

Klatkager med æblemos

Dejen kan laves klar i god tid i forvejen og så steges, når den skal bruges.

Risengrød:
  • 2 dl minimælk
  • 40 g rå grødris
  • et lille nip salt
  • 2 æg
  • lidt reven økologisk citronskal
  • et nip kardemomme
  • 2 spsk multisød
  • 30 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 10 g DDV plante 70 til stegning
Æblemos:
  • 1 madæble
  • lidt citronsaft
  • 3 spsk multisød

Kog en risengrød af minimælk og grødris. Grøden skal koges ved laveste blus i cirka 50 minutter, til risene er helt møre. Smag til med et lille nip salt. Køl derefter risengrøden helt af.

Bland den kolde risengrød med æg, reven citronskal, kardemomme, multisød, mel og bagepulver.

Varm en pande op med fedtstoffet og kom dejen på i klatter. Steg dem på begge sider, til de er gyldne.

Skræl æblet, skær det i små tern og kom dem i en lille gryde med citronsaft, multisød og eventuelt lidt vand.

Kog ved svag varme med låg på gryden, til æblet er kogt ud (cirka 10 minutter). Pisk i det.

Server klatkagerne med lun æblemos.

Opskriften er fra ‘Sund & slank året rundt – desserter’

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*