80 g varmrøget laks
Labne
125 g DDV yoghurt 7%
1 fed hvidløg
salt & peber
finthakket purløg
Langtidsbagte tomater
300 g modne tomater
30 g aivar
2 fed hvidløg
timimankviste
5 g olie til bagning
salt & peber
30 g brød
Kom yoghurten i et kaffefilter og lade den dryppe af natten over i køleskab. Smag den afdryppede yoghurt til med presset hvidløg, salt og peber. Der kan kommes hakkede krydderurter i efter ønske f.eks. purløg.
Halver tomaterne og smør skærefladen med aivar (eller tomatkoncentrat). Snit hvidløgsfeddene og drys dem over sammen med timiankviste. Fordel olien over og drys med lidt salt og peber. Kom tomaterne i en 160 grader varm ovn i et par timer. Dette kan fint gøres om aftenen. Kig til dem og tag dem ud, når du synes, de er tilpas møre.
Anret tomaterne varme eller kolde på en tallerken med laksen, der er delt lidt ud. Læg labnen i små klatter rundt omkring. Server med brød til.
Aivar er mellemøstlig og købes færdigt i etniske butikker. Det er en dejlig puré af peberfrugter, tomater, auberginer m.m. Kan du ikke få aivar, kan du smøre tomaterne med tomatkoncentrat.
Opskriften er fra bogen Sund & slank året rundt – frokoster