Makrellerne kan også steges på havegrillen.
170 g bundgarns makrelfilet med skind
1 tsk Dijonsennep
1 lille håndfuld blandede, hakkede
krydderurter (dild, persille, basilikum)
Hvidløgsspinat
150 g spinat eller friske rødbedeblade
1 tsk olie til stegning
10 g eddikesyltede hvidløg
salt & peber
Tilbehør
grønsager
Smør indersiden af fisken med Dijonsennep
og læg hakkede krydderurter på. Fold fisken sammen og læg den i et ovnfast fad med bagepapir. Bag fisken i en 200° varm ovn i ca 15 minutter, til den er gylden i skindet og gennembagt.
Gør spinaten klar til tilberedning. Varm en dyb pande op med olien og kom spinaten og hvidløgene i. Steg til spinaten er lige akkurat faldet sammen. Krydr med salt og peber.
Anret makrellen med hvidløgsspinaten og flere grønsager, for eksempel tomater.
Opskriften er fra Spis dig sund med fisk