DDV opskrift på kage/dessert til en person.
35 g blandede nødder (hassel, mandel og valnødder)
50 g Multisød
30 g daggammelt brød
5 g usødet kakao
1 æggehvide
Creme
1 æggeblomme
25 g Multisød
1 dl minimælk
1 tsk maizenamel
lidt vaniljekorn
50 g friske hindbær
75 g friske jordbær
eventuelt frisk mynte
Kom nødder, Multisød, brød og kakao i en minihakker. Kør det godt sammen. Pisk æggehviden helt stiv og vend den i blandingen.
Bland dejen godt rundt.
Kom bagepapir i bunden af en lille portionsspringform og kom dejen i. Bag blandingen i en 180° varm ovn i ca 35 minutter, til overfladen er gylden, og kagen føles fast. Køl kagen af på en rist.
Pisk æggeblomme, Multisød, minimælk, maizenamel og vaniljekorn sammen. Kom det i en gryde og varm det op under omrøring, til cremen tykner. Tag cremen af varmen og køl den af.
Anret kagen med friske bær på og hæld cremesaucen over. Pynt eventuelt desserten med lidt mynte.
Opskriften er fra bogen Sund & slank året rundt – deluxe