Lav en lille culottesteg i weekenden til familien, så vil der nok blive en rest kold steg, som kan bruges i en sandwich eller i en thailandsk bøfsalat.
1 culottesteg
salt & peber
hakkede, friske krydderurter (timian, rosmarin
og salvie)
Rødkåls-rødbedesalat
100 g frisk rødkål
100 g rå rødbeder
40 g svesker uden sten
1 appelsin
2 tsk nøddeolie
1 spsk mørk balsamicoeddike
salt & peber
Rids oversiden af stegen med en skarp kniv, krydr med salt og peber og kom en masse hakkede krydderurter på. Kom stegen i ovnen ved 200° og steg den i ca 45 minutter alt efter størrelse.
Tag stegen ud og lad den trække med folie over i ca 15 minutter. Skær skiver, hvor fedtkanten skæres væk.
Striml rødkålen fint, riv rødbederne groft og klip sveskerne i små stykker. Skræl appelsinen med en skarp kniv og skær appelsinkødet i mindre stykker. Bland det hele sammen, kom olien og balsamico-eddiken over salaten og krydr med lidt salt og peber. Salaten må gerne stå og trække lidt smag.
Server stegen med salaten og lidt grøn salat til.
Opskriften er fra bogen Spis dig sund kød