Chili con carne med ærte guacamole

Chili con carne med ærte guacomole

Her har du den skønneste gang Mexico ret, med hele pibetøjet…uhh, hvor er det godt!

110 g kogte kidney bønner (dåse, uden væden)
85 g hakket oksekød (tatar)
50 g løg
50 g rød peberfrugt
1-2 fed hvidløg
1 tsk olie til stegning
1 dåse hakkede tomater
3 tsk tomatkoncentrat
1-2 tsk Sambal Oelek (chilipasta)
2 tsk DDV kakao
1 tsk instant kaffe
salt & peber

Ærte guacamole

75 g fine ærter (optøede, frost)
30 g DDV yoghurt
1⁄2 tsk sød chilipulver
1 lille tomat
saft af 1⁄4 citron
et par stænk tabasco
salt & peber
eventuelt lidt presset hvidløg

Tilbehør

syltede jalapenos (grønne chili)
hakket persille eller koriander

eventuelt 30 g tortillabrød

Hak løg og rød peberfrugt i fine tern og snit hvidløget. Svits alle grønsagerne i olien, til de lige er blevet bløde. Tilsæt kødet og svits, til det er delt helt ud. Kom dåsetomater og tomatkoncentrat i sammen med chilipasta, kakao, kaffepulver og de kogte bønner.

Lad chili con carnen simre i ca 30 minutter. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis retten virker for tør. Smag til med salt og peber.

Kom ærter og yoghurt i en blender med sød chili og blend, til det er helt glat. Del tomaten, fjern den bløde indmad og skær tomatkødet i små tern. Vend tomaternene i ærteblandingen og smag til med citronsaft, tabasco, salt og peber. Hvis det ønskes, kan der tilsættes lidt presset hvidløg.

Server chili con carnen med ærte-guacamole og jalapenos og pynt med lidt hakket persille eller koriander. Der kan eventuelt spises lunt tortillabrød til.

Opskriften er fra Spis dig sund med kød

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*