*Der skal spises grøntsager til frokost og middag
*Der kan spises op til 1 kilo grøntsager om dagen. Grøntsager kan spises som mellemmåltider
*Grøntsager kan spises rå eller tilberedte. F.eks. stegte, bagte, moste, kogte eller purerede
Grøntsagsgruppe 1
Vælg imellem:
Auergine
Agurk
Asparges
Begselleri
Blomkål
Broccoli
Bønnespirer
Champignon
Fennikel
Glaskål
Græskar
Grønne bønner
Grønkål
Gulerod
Haricots verts
Hokaido
Hvidkål
Julesalat
Kinakål
Kålrabi
Peberfrugter
Radiser
Rucola
Rødkål
Ræddike
Salat, alle slags
Savojkål
Selleri
Spidskål
Spinat
Squash (courgette, zucchini)
Sukkerærter
Svampe, alle sorter
Tomater
Vinblade
Voksbønner
Grøntsagsgruppe 2
Vælg imellem:
Artiskok
Bambusskud
Forårsløg
Jordskokker
Løg
Majroe
Pastinak
Perleløg
Persillerod
Porrer
Rosenkål
Rødbeder
Skalotteløg
Skorzonrod
Vandkastanier
Ærter
Sukkerfri:
Syltede agurker
Rødkål
Asier
Agurkesalat
Rødbeder
* Der må kun vælges 150 g grøntsager fra gruppe 2 dagligt (2010: Nu kun 1 grøntsagsgruppe uden begrænsninger)
* Der må, udover grøntsagsmængden, hver dag indtages 2½ dl tomat- eller grøntsagsjuice