Nem middagsmad med flot farve. Er safran for bekosteligt, kan der tilsættes gurkemeje i stedet, men det giver ikke den samme smag.
170 g sandartfilet
1 tsk plantemargarine til stegning
1 dl bouillon (1 dl vand + 1 tsk pulver)
1⁄4 tsk safrantråde
ca 25 g hakket løg
200 g blomkål i bitte små buketter
salt & peber
Tilbehør
grønsager
Kom varm bouillon på safranen og lad den trække i 5 minutter. Kom lidt af bouillonen i
en gryde sammen med hakket løg og sauter,
til løget er blødt. Tilsæt blomkålsbuketterne og resten af safranbouillonen. Kog ved kraftig varme i et par minutter, til væden er kogt lidt ind og blomkålen
er flot orange og mør med lidt bid i. Smag til med salt og peber.
Varm en pande op med fedtstoffet og steg fisken på skindsiden, til den er næsten gen-nemstegt. Vend den og steg den herefter ganske kort. Server den stegte fisk med safranblomkålen. Server flere grønsager til, for eksempel kogte, grønne bønner.
TIPS
Der kan tilsættes DDV yoghurt til safranblomkålen til sidst, hvis der ønskes en cremet sauce.
Opskriften er fra Spis dig sund med fisk