120 g kyllingelever
100 g kartofler
25 g løg
bouillon
1/4 dl skummetmælk
salt & citronpeber
allehånde
ca. 2-3 tsk. mel
200 g gulerødder
citronsaft
30 g rugbrød
5 g DDV plante 70
50 g sukkerfri rødbeder
1/2 håndfuld fintklippet persille
Kog kyllingelever, kartofler og løg møre i bouillon i ca. 20 minutter. Hæld bouillonen fra og blend kyllingeleveren med skummetmælk og krydderier.
Tilsæt mel, rør godt rundt og kom den i et lille ovnfast fad. Sæt fadet i en varm ovn ved 200º og bag leverpostejen i ca. 25 min.
Riv gulerødderne og bland dem med citronsaft.
Smør plantemargarine på brødet. Anret leverpostejen ovenpå og læg rødbederne på. Hæld persillen over som pynt.
Server leverpostejen sammen med de revne gulerødder. Drik 2¼ dl skummetmælk til frokosten.
Opskriften er fra bogen Spis dig slank 4 (side 104)