Denne opskrift er til 2 DDV frokoster, men du kan også lave den i 6 små forme, for eksempel til familiens weekendfrokost. Lun, hjemmebagt leverpostej er bare godt! Vælg selv om det skal være svine-, kalve- eller kyllingelever.
120 g lever
2 æg
50 g løg i mindre stykker
6 tsk mel
1 tsk bouillonpulver
6 tsk let mayonnaise
1 dl skummetmælk
et nip allehånde
lidt reven muskatnød
salt & peber
Alle ingredienser kommes i en blender og blendes sammen til en flydende masse, der hældes i aluforme eller anden ovnfast form, der er smurt med lidt olie. Bag leverpostejen i ca 50 minutter i vandbad ved 180° (dog kun 35 minutter, hvis det er små forme).
Leverpostejen kan serveres lun med stegte champignoner, groft rugbrød og surt – for eksempel asier og rødbeder.
Opskriften er fra bogen Spis dig sund med kød.