1 tsk DDV plante 70
1/2 dl minimælk
20 g gær
1 æg
45 g mel
25 g DDV skummetmælkspulver
1/2 tsk stødt kardemomme
et nip salt
multisød
15 g marmelade (uden tilsat sukker)
Kom fedtstoffet i mælken og lun den lidt. Opløs gæren i mælken. Pisk ægget sammen og gem lidt til pensling af bollerne til sidst. Bland resten af ægget sammen med mælken og tilsæt mel, skummetmælkspulver, kardemomme og salt – og til sidst eventuelt lidt multisød.
Ælt dejen godt igennem og sæt den til hævning i en halv time. Form små boller af dejen og læg dem på bagepapir på en bageplade. Pensl bollerne med resten af ægget og bag dem i en varm ovn ved 200º i ca 15 minutter, til de er gyldne.
Server bollerne med marmelade.
Opskriften er fra ‘Spis dig sund med æg, mælk & ost’