60 g filodej (2 plader)
170 g hakket kyllingebryst
1 fed hvidløg
1 rød chili
3 cm ingefær
80 g løg
100 g grøn peber
100 g kinakål
Krydderier efter smag (f.eks. salt, peber, karry, chili)
Vand, bouillon eller soyasauce til stegning af kød og grøntsager
2 tsk olie til stegning (pensling af rullerne)
Svits hvidløg, chili, grøn peber og løg i en gryde/pande. Tilsæt kylling. Lad det hele falde sammen og tage lidt farve. Tilsæt kinakål og revet ingefær. Smag til med krydderier.
Tag de 2 plader filodej og skær dem i halve eller kvarte. Fordel fyldet på dejen og rul til 4 tykke eller 8 tyndere forårsruller. Læg rullerne i et ildfast fad, pensl dem med olie og giv dem 13-15 min i ovnen på 200 g – til de er sprøde og gyldne.
Den oprindelige opskrift er sakset fra ddv’s forum.
TIPS
Kan bruges som frokostret med 120 g kylling. Middagsbrødet kan da byttes til filodej.
Beregninger til kostdagbog:
1 frugt eller 30 g brød (byttes til 75 g rå filodej)
Evt ekstra (bouillon)