60 g rå filodej (2 plader)
2 tsk olie til pensling
Fyld:
1-2 fed presset eller fint hakket hvidløg
1 rød chili, hakket i små stykker
150 g hvidkål i fine strimler
75 g gulerødder i fine små stave (julienne)
50 g bønne- eller lucernespirer
170 g hakket oksekød (max 3% fedt)
Soyasauce, vand eller bouillon til stegning
Krydderier efter smag
Brun oksekødet let på en slip-let pande. Kom lidt vand, soyasauce eller bouillon på panden og steg grøntsagerne heri – indtil de er faldet sammen og har taget farve. Tilsæt evt. lidt vand, hvis det bliver for tørt under stegningen. Smag til med krydderier.
Del 2 plader filodej i 4-8 stykker, fordel fyldet på filodejen og rul stykkerne sammen som 4 tykke eller 8 tyndere forårsruller.
Rullerne pensles med olie, lægges i et ildfast fad og sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. til de er sprøde og gyldne.
Serveres med (ekstra) soyasauce.
TIPS
Grøntsagsfyldet kan varieres efter smag. Prøv f.eks med grøn peber.
Kan også laves til frokost med 120 g kød – middagsbrødet kan da byttes til filodej.
Hvis du har lyst kan du lave forårsrullerne uden kød og bruge dem som et mellemmåltid. De koster kun en frugt plus nogle ekstra grøntsager – og det er tilladt at spise op til et kilo grøntsager hver dag.
Beregninger til kostdagbog:
1 frugt eller 30 g brød (byttes til 75 g rå filodej)
evt ekstra (bouillon)
Hvor er jeg glad for at jeg faldt over din hjemmeside.
Sikke nogle gode opskrifter du har. 1000 tak
Monika(Quote)
De er skide gode! Meget bedre end dem man kan købe (men selvfølgelig, de er heller ikke de bedste).
Kan normalt ikke lide forårsruller, men siden jeg selv laver dem så kan jeg bare tilføje noget jeg kan lide og fjerne det jeg ikke kan lide 🙂
Stefan(Quote)
Jeg lavede en portion forårsruller i går, men kunne ikke spise dem alle. Pakkede dem så ind, og satte dem i køleskabet. I dag gav jeg dem 5 min. ved 200 grader i ovnen – og de var mindst ligeså gode som første gang. Så hvis man har adgang til en ovn, kan de bruges som en lækker madpakke 🙂
Birthe(Quote)