1 dl minimælk
30 g mel
lidt flydende sødemiddel
1/2 tsk natron
1 æg
1 tsk kardemomme
reven citronskal
1/2 tsk olie til stegning
Pisk alle ingredienserne til æbleskiverne sammen. Lad dejen hvile i ca 10–15 minutter.
Fordel olien på æbleskivepanden og bag æbleskiverne, til de er gyldne.
Brombær i karamel:
100 g brombær
ca 1 tsk vand
ca 1/2 tsk vanillekorn
flydende sødemiddel
karamelaroma
Kom brombær, vand og vanillekorn i en gryde. Kog det op og smag til med flydende sødemiddel og karamelaroma.
Server æbleskiverne med brombær som dessert.
Kilde: Blogget fra opskrifter på De Danske Vægtkonsulenters hjemmeside
Beregninger til kostdagbog:
Æbleskiver:
- 1/5 mælkegruppe 1
- 6 ekstra (mel)
- ½ frokost eller 1 morgenration æg
Brombær i karamel:
- 1 frugt
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]