Grillet pighvar med asparges & fjordrejer

Grillet pighvar med asparges og fjordrejer

Du skal bruge:

100 g hvide asparges
100 g grønne asparges
ca. 25 g spæde salatblade
1 tsk olivenolie
lidt citron- eller limesaft
salt og peber
140 g pighvarfilet uden skind
blandede krydderurter, fx kørvel, dild, purløg, basilikum og persille
30 g pillede fjordrejer

Sådan gør du:

Skræl de hvide asparges. Knæk enderne af både de hvide og de grønne asparges.
Kog aspargesene 3-4 min. i letsaltet vand.
Skyl og tør salaten. Rør olie og citronsaft sammen i en lille skål, og vend salaten i dressingen. Smag til med salt og peber, og læg salaten på en tallerken. Læg aspargesene oven på salaten.
Pensl pighvarfileten med lidt olie, og steg den på en meget varm grill eller grillpande. Vend ikke fisken om, før den har fået et flot grillmønster på den ene side.
Læg den grillede fisk oven på asparges og salat.
Vend krydderurterne i salatskålen, så de også får lidt dressing, og kom dem ovenpå fisken.
Drys fjordrejerne over.

Serveres evt. med 100 g nye kartofler eller 30 g godt brød.

TIPS

I stedet for pighvar kan du anvende slethvar, hellefisk eller victoriabars.

Opskriften er tilrettet DDV efter Nemme og lækre weekendretter med fisk 

print
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*