Frikadeller med stuvet hvidkål

Frikadeller med stuvet hvidkål

170 g hakket fedtfrit svinekød
25 g revet løg
3 tsk. havregryn
1 dl minimælk
Timian
Salt og peber

1 tsk. DDV plante 70 til stegning

200 g hvidkål
125 g DDV yoghurt 7%
Revet muskatnød
Salt og peber
Evt. flydende sødemiddel
Persille

Evt. 100 g ovnbagte el. kogte kartofler

TIP

Server sukkerfri syltede rødbeder og sennep til retten.

Lav en fars af kød, revet løg, havregryn, minimælk og krydderier. Form farsen til små frikadeller og steg dem på en pande i fedtstoffet, til de er gyldne og gennemstegte. Snit hvidkålen fint og kom den i kogende vand i et par minutter.
Hæld vandet fra og kom yoghurten i den varme kål. Smag til med muskatnød, salt og peber samt evt. en dråbe sødemiddel.
Drys med masser af hakket persille. Server frikadellerne med den stuvede hvidkål samt kartofler hvis det ønskes.

Madopskrift: Inge Kauffeldt, De Danske Vægtkonsulenter (Familie Journal)

 

print
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 2]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*