1 banan
Yoghurt is
125 g DDV yoghurt
2 blade husblas
ca 1/2 tsk korn fra vanillestang
flydende sødemiddel
Chokoladesauce
1 tsk kakao (usødet)
1-2 dråber flydende sødemiddel
1-2 tsk vand
Pynt
3-5 spsk DDV yoghurt
Yoghurt is
Husblassen udblødes i koldt vand. Knug vandet fra, når den er blevet blød og smelt den i en gryde ved svag varme. Hæld den ned i yoghurten og smag til med vanille og flydende sødemiddel. Pas på at husblassen ikke er for varm, når den hældes ned i yoghurten. Sættes i fryseren i ca 1-2 timer.
Bland ingredienserne til chokoladesaucen sammen og smag den til.
Skræl bananen og skær den på langs, så den danner to både. Anret dem sammen med isen og pynt med yoghurt. Hæld chokoladesaucen i en tynd stråle ud over bananasplitten.
TIPS
Tag yoghurt isen ud af fryseren lidt før den skal anrettes. Den smager bedre, når den er lidt blød.
Opskriften er fra bogen Ung og slank