Appelsinkoldskål med kammerjunkere

Appelsinkoldskål med kammerjunkere

Det er faktisk nemt at bage dejlige, kalorielette kammerjunkere selv. Bag eventuelt en lidt større portion ad gangen. Men de egner sig dog ikke til at gemme i mere end et par dage.

Kammerjunkere
30 g DDV skummetmælkspulver
60 g let mayonnaise
20 g mel
1/4 tsk vanillekorn
1/4 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk bagepulver
1/4 – 1/2 tsk flydende sødemiddel

Appelsinkoldskål (eller DDV koldskål)
125 g ymer eller DDV yoghurt
1 1⁄2 dl friskpresset appelsinsaft
vanillekorn

Bland alle ingredienserne til kammerjunkerne sammen. Tril dejen til kugler på størrelse med valnødder og bag dem i en varm ovn ved 175° i ca 15 minutter.

Tag dem ud af ovnen, halver dem og bag dem videre i ca 5-10 minutter, til skorpen er gylden. Stil kammerjunkerne til afkøling.

Bland yoghurt og appelsinsaft sammen og smag til med vanillekorn. Server koldskålen med kammerjunkerne ovenpå.

TIPS
Pynt koldskålen med lidt reven appelsinskal.

Opskriften er fra bogen Spis dig sund med frugt

print
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

One Reply to “Appelsinkoldskål med kammerjunkere”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*