Selvom wokmad indeholder mange ingredienser, er den hurtig at lave, og med lidt kreativitet kan du variere i det uendelige.
170 g rejer (gerne pillede tigerrejer)
1 lille chili
2 skiver frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 citrongræs
50 g gulerødder
50 g sukkerærter
50 g forårsløg
50 g bladselleri
1 tsk olie til stegning (gerne kokosolie)
1 kaffir limeblad (kan udelades)
2 spsk soya
lidt citronsaft
lidt fishsauce (kan udelades)
salt & peber
15 g cashewnødder (kan udelades)
Lime-myntecreme
15 g mayonnaise
30 g DDV yoghurt 7%
2 spsk finthakket mynte
reven skal og saft af en økologisk limefrugt
sødemiddel
salt & peber
Hak chili, ingefær, hvidløg og citrongræs helt fint. Del alle grønsagerne i passende stykker.
Varm en wok eller stor dyb pande godt op med fedtstoffet.
Start med at stege de findelte krydderier først. Kom så rejer, grønsager og limeblad ved og steg et par minutter ved høj varme. Smag til med soja, citronsaft, fishsauce, salt og peber og tilsæt cashewnødder.
Rør en creme af mayonnaise, yoghurt, finthakket mynte, revet limeskal og limesaft. Smag til med lidt sødemiddel samt salt og peber.
Server wokretten med cremen til.
Tip: Steger du en for stor portion wokmad ad gangen, bliver det hele nærmest kogt frem for lynstegt, så det er en god idé at lave max 2 portioner ad gangen.
Opskriften er fra ‘Sund og slank året rundt – middage’